Wednesday 7 July 2021

Xenius Netwerk - AS203148 Fibre cut GTT <> Interxion

Onze monitoring alarmeert ons dat er sinds 18u25 een onderbreking is op een van onze redundante paden tussen GTT Gent en InterXion Zaventem. Vermoedelijk betreft het hier een fiber cut. Onze leverancier werd gecontacteerd en doet momenteel onderzoek naar het incident.

Door onze redundante netwerk opbouw ondervind u hiervan normaal geen impact.

[23:14] Onze leverancier van het circuit bevestigd de outage. Deze is een gevolg van gepland onderhoud door een onderaannemer zonder notificatie naar onze leverancier toe. Er is gevraagd om prioriteit te geven aan het herstel van onze fibers.

"Our fiber partner informed us that this outage is related to a maintenance on their network in Vilvoorde. Our partner confirmed that this was not notified to us. Our NOC requested priority splicing so our services can be restored soon."

[08/07/21 00:57] Onze leverancier bevestigd dat de werkzaamheden voltooid zijn. Ook in onze monitoring verdwijnen de foutmeldingen en is de redundantie op ons netwerk tussen de 2 datacenters terug hersteld. In de loop van de volgende dagen zal een RFO opgesteld worden. Klanten die deze wensen te ontvangen kunnen ons hiervoor mailen op de gekende kanalen.