Thursday 30 September 2021

Shared webhosting services cPanel - Let's Encrypt certificaten ongeldig

Momenteel ervaren we op al onze cPanel server problemen met gratis Let's Encrypt certificaten. Services die gebruik maken van deze certificaten (mail,website, ftp,...) geven foutmeldingen en weigeren potentieel hun verbinding. Foutmeldingen die optreden zijn oa. "ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID" en "DV Expired"

Deze problemen worden veroorzaakt door een bug binnen de cPanel software die reeds bij cPanel gekend is en waar men hard werkt aan een oplossing (https://support.cpanel.net/hc/en-us/articles/4409770365335) In tussentijd voeren we de workaround toe en wijzigen we de SSL provider van Let's Encrypt naar cPanel, echter door het gigantisch aantal aanvragen dat deze andere ssl provider momenteel te verwerken krijgt kunnen niet alle certificaten direct geactiveerd worden.

We volgen dit incident samen met cpanel van kort op en herstellen gebroken certificaten zo snel als mogelijk. Ervaar je in tussentijd problemen aarzel dan niet om ons te contacteren via support@xenius.be

UPDATE: Door het gigantisch aantal aanvragen, mislukken het grootste deel van de hernieuwingen die we uitvoeren.

[01/10 07:00] Er is momenteel nog geen update van WHM/Cpanel beschikbaar.

[08:51] Certificaat chains van de geimpacteerde accounts worden aangepast, dit zou het probleem moeten verhelpen op ons shared platform

[9:30] Het Xenius shared/Reseller platform is volledig bijgewerkt en de certificaten zouden terug functioneel moeten zijn. Ervaart u toch nog problemen, aarzel dan niet om ons te contacteren via support@xenius.be Problemen met uw VPS of dedicated server? Contacteer ons ook dan via bovenstaand adres.